POLITYKA PRYWATNOŚCI

Wysyłając do mnie wiadomość poprzez formularz kontaktowy, adres e-mail lub kontaktując się ze mną telefonicznie wyrażasz zgodę na przetwarzanie Twoich danych osobowych zgodnie z ustawą o ochronie danych osobowych RODO w związku z realizacją Twojego zapytania. Podanie danych jest dobrowolne, ale niezbędne do przetworzenia zapytania i przesłania zwrotnej odpowiedzi. Informuję również, że przysługuje Ci prawo dostępu do Twoich danych, możliwość ich poprawienia lub żądania zaprzestania ich przetwarzania. W związku z przepisami Rozporządzenia Parlamentu Europejskiego i Rady Unii Europejskiej 2016/679 z dnia 27 kwietnia 2016 r. w sprawie ochrony osób fizycznych w związku z przetwarzaniem danych osobowych i w sprawie swobodnego przepływu takich danych oraz uchylenia dyrektywy 95/46/WE (dalej jako „RODO”), zobligowana jestem przekazać następujące informacje dotyczące ochrony danych osobowych.

ADMINISTRATOR DANYCH OSOBOWYCH

Administratorem danych osobowych (dalej: „Administrator”) jest: Magdalena Buksa, Pcim 717, 32-432 Pcim.

CELE PRZETWARZANIA ORAZ PODSTAWA PRAWNA

Przetwarzam dane osobowe w celu udzielenia odpowiedzi na zadane przez Klienta pytanie za pośrednictwem poczty elektronicznej lub formularza kontaktowego dostępnego na stronie internetowej oraz w celu prawidłowego wykonania Przedmiotu Umowy zawartej z Klientem lub do podjęcia działań́ na żądanie Klienta, którego dane dotyczą przed zawarciem umowy — na podstawie art. 6 ust. 1 lit. f RODO, co jest naszym wspólnym prawnie uzasadnionym interesem.

UPRAWNIENIA

Podanie danych osobowych jest dobrowolne, ale niezbędne, aby nawiązać kontakt lub zrealizować usługę. Klient ma dostęp do swoich danych osobowych, ich sprostowania, żądania ich usunięcia, żądania ograniczenia przetwarzania danych, czy wniesienia sprzeciwu co do ich przetwarzania. W celu wykonania wyżej wymienionych praw, Klient może skontaktować się ze mną e-mailowo: magdalenabuksa@gmail.com lub pisemnie na adres: Pcim 717, 32-432 Pcim, z dopiskiem „Dane osobowe”. Jeśli Klient ma wątpliwości odnośnie zgodności przetwarzania swoich danych osobowych, przysługuje mu prawo do wniesienia skargi do organu nadzorczego. W Polsce jest to Prezes Urzędu Ochrony Danych Osobowych.

PRZEKAZANIE DANYCH

Dane osobowe przekazuje podmiotowi zajmującemu się hostingiem i przechowywaniem strony internetowej (co jest nieuniknione w przypadku awarii strony lub innej przyczyny technicznej). Wszystkie podmioty, którym powierzam dostęp do danych osobowych gwarantują stosowanie odpowiednich środków ochrony i bezpieczeństwa wymaganych przez przepisy prawa.

OKRES PRZECHOWYWANIA DANYCH

Dane osobowe przetwarzam przez czas potrzebny na udzielenie odpowiedzi na zadane przez Klienta zapytania za pośrednictwem poczty elektronicznej lub formularza kontaktowego dostępnego na mojej stronie internetowej lub do czasu pełnej realizacji usługi.

PLIKI COOKIES

Moja strona, podobnie jak inne strony internetowe wykorzystuje pliki cookies. Korzystanie z witryny bez zmiany ustawień dotyczących plików cookies oznacza, że będą one zamieszczane na Twoim urządzeniu końcowym. W każdym czasie można dokonać zmiany ustawień dotyczących plików cookies w wykorzystywanej przez Ciebie wyszukiwarce internetowej. Pliki cookies to informacje tekstowe przechowywane na Twoim urządzeniu końcowym (np. komputerze, tablecie, smartfonie), które mogą być odczytywane przez nasz system teleinformatyczny (cookies własne) lub system teleinformatyczny podmiotów trzecich (cookies podmiotów trzecich). Niektóre używane przeze mnie pliki cookies są usuwane po zakończeniu sesji przeglądarki internetowej tzn. po jej zamknięciu (cookies sesyjne). Inne pliki cookies są zachowywane na Twoim urządzeniu końcowym i umożliwiają Twojej przeglądarce ich rozpoznanie przy kolejnym wejściu na stronę internetową (trwałe cookies). Można zmienić ustawienia plików cookies z poziomu swojej przeglądarki, albo w ogóle usunąć pliki cookies. Przeglądarki zarządzają ustawieniami plikami cookies na różne sposoby. W menu pomocniczym przeglądarki internetowej znajdują się wyjaśnienia dotyczące zmiany ich ustawień. Pamiętaj, że wyłączenie lub ograniczenie obsługi plików cookies może powodować trudności w korzystaniu ze strony, jak również z wielu innych stron internetowych, które je stosują. Pliki cookies własne wykorzystuję w celu zapewnienia prawidłowego działania strony.

NARZĘDZIA SPOŁECZNOŚCIOWE

Na mojej stronie internetowej używane są wtyczki i inne narzędzia społecznościowe udostępniane przez serwisy społecznościowe takie jak Facebook, Instagram. Wyświetlając stronę internetową zawierającą taką wtyczkę, Twoja przeglądarka nawiąże bezpośrednie połączenie z serwerami administratorów serwisów społecznościowych (usługodawców). Zawartość wtyczki jest przekazywana przez danego usługodawcę bezpośrednio do Twojej przeglądarki i integrowana ze stroną. Dzięki tej integracji usługodawcy otrzymują informację, że Twoja przeglądarka wyświetliła moją stronę, nawet jeśli nie posiadasz profilu u danego usługodawcy, czy nie jesteś u niego zalogowany. Taka informacja (wraz z Twoim adresem IP) jest przesyłana przez Twoją przeglądarkę bezpośrednio do serwera danego usługodawcy (niektóre serwery znajdują się w USA) i tam przechowywana. Jeśli zalogowałeś się do jednego z serwisów społecznościowych to usługodawca ten będzie mógł bezpośrednio przyporządkować wizytę na mojej stronie do Twojego profilu w danym serwisie społecznościowym. Jeśli użyjesz danej wtyczki np. klikając w przycisk „Lubię to” lub „Udostępnij”, to ta informacja zostanie również przesłana bezpośrednio na serwer danego usługodawcy i tam zachowana. Cel i zakres gromadzenia danych, ich dalsze przetwarzanie i wykorzystanie przez usługodawców, możliwość kontaktu i Twoje prawa w tym zakresie, możliwość dokonania ustawień zapewniających ochronę Twojej prywatności zostały opisane w polityce prywatności poszczególnych usługodawców:

Facebook — https://www.facebook.com/legal/FB_Work_Privacy
Instagram — https://help.instagram.com/519522125107875?helpref=page_content

Jeśli nie chcesz, aby serwisy społecznościowe przyporządkowywały Twoich danych zebranych w trakcie odwiedzin mojej strony internetowej bezpośrednio Twojemu profilowi w danym serwisie, przed wizytą na mojej stronie internetowej musisz wylogować się z tego serwisu. Możesz również całkowicie uniemożliwić załadowanie wtyczek stosując odpowiednie rozszerzenia Twojej przeglądarki, np. blokowanie skryptów.

POLITYKA PRYWATNOŚCI NEWSLETTERA

Jednym z nadrzędnych celów strony jest dostarczanie najświeższych i najistotniejszych informacji związanych z moją pracą fotograficzną. Szanuje przy tym prywatność Użytkowników. Poniżej publikuje zasady oraz sposób gromadzenia i przetwarzania danych osobowych związanych z obsługą (comiesięcznego) elektronicznego Newslettera informacyjnego: 1) Otrzymywanie elektronicznego Newslettera wymaga podania wyłącznie adresu e-mail. Do tego celu przeznaczony jest moduł NEWSLETTER dostępny na stronie głównej pod linkiem: www.magdalenabuksa.com/home 2) Podając swój adres e-mail wyrażasz zgodę na przetwarzanie Twoich danych osobowych, w szczególności adresu poczty elektronicznej przez Administratora danych osobowych.
 3) Pozyskiwany adres e-mail wykorzystywany jest wyłącznie w celu przesyłania comiesięcznego Newslettera oraz obsługi korespondencji e-mail.
 4) Informuję, że dbam o bezpieczeństwo danych osobowych udostępnionych przez Użytkowników, w szczególności poprzez stosowną ochronę danych osobowych oraz ich zabezpieczenie przed dostępem osób nieuprawnionych.
 5) Jako Administrator nie udostępniam przekazanych danych jakimkolwiek podmiotom trzecim.
 6) Adresy e-mail są przechowywane w bazie moich kontaktów serwisu Using Format oraz Gmail.
 7) Dane podawane są dobrowolnie, jednak ich niepodanie uniemożliwia otrzymywanie Newslettera.
 8) Subskrybent Newslettera w każdym momencie ma możliwość rezygnacji z jego dalszego otrzymywania. W tym celu należy kliknąć w link rezygnacji (stopkę rezygnacji) będący nieodzownym elementem każdego wydania Newslettera.
 9) Osoba, której dane dotyczą ma prawo dostępu do treści swoich danych osobowych, prawo ich sprostowania, usunięcia, ograniczenia przetwarzania, prawo do przenoszenia danych, prawo wniesienia sprzeciwu, prawo do cofnięcia zgody w dowolnym momencie bez wpływu na zgodność z prawem przetwarzania, którego dokonano na podstawie zgody przed jej cofnięciem, prawo do wniesienia skargi do organu nadzorczego w związku z przetwarzaniem danych osobowych przez Administratora. 
10) W celu realizacji uprawnień osoba, której dane dotyczą możne wysłać stosowną wiadomość na adres e-mail: magdalenabuksa@gmail.com
 11) Newsletter ma charakter informacyjny.
 12) Subskrypcja Newslettera jest całkowicie bezpłatna.
 13) Newsletter może zawierać odnośniki (linki) do innych stron, zamieszczane dla wygody i wiadomości Użytkownika. Nie ponoszę odpowiedzialności za zamieszczane tam informacje i stosowane polityki prywatności. Ponadto za treści ewentualnych przekazów reklamowych odpowiada reklamodawca.

Zastrzegam sobie prawo zmiany powyższej Polityki Prywatności, która obowiązuje od momentu udostępnienia jej pod linkiem: www.magdalenabuksa.com/polityka-prywatnosci